Beautiful sinner – Sara Cate

הניקוד שלי לספר

4.7/5

תקציר:

Lord, help me…

 

A beautiful, young American girl wound up stranded far from home on my doorstep.

When she begged me to stay, I did what a good priest would do, and I said yes.

But a good priest wouldn’t spend his days thinking about the fullness of her ruby red lips or feel the sting of envy with the way she draws men to her like flies to honey.

A good priest would have stopped things before that first touch. And he certainly wouldn’t have given into temptation so easily, but Cadence Thorn walked in and brought me to my knees.

A good priest doesn’t break his vows.

But I am not a good priest

הסקירה שלי:

ספר טאבו מיוחד וסוחף.

הפרש של 20 שנה בין הדמויות ולא רק שיש פער גילאים, הגבר הוא כומר אירי!

אממה, לאורך הספר יש הרבה יותר דגש על היותו כומר מאשר העובדה שיש להם פער של 20 שנה. זה לא בהכרח רע, כי בכל זאת כומר זה הרבה יותר "אסור" וטאבו מאשר פער גלאים אבל מצד שני, חבל שלא נותנים לזה יותר משקל כי בכל זאת זה ספר טאבו כפול – פער גילאים וכמובן העובדה שהוא כומר.

הדמות של קדנס – אני חצויה לגביה. מצד אחד היא הגיונית ויודעת מה החולשות שלה ומה החוזקות – למשל העובדה שהיא ממהרת "להתאהב" ולהיכנס למיטה עם גברים – היא מודעת לעובדה שזה לא משהו חיובי. יחד עם זאת, אחרי שחשבתי על זה הבנתי שזה לא פייר שזה הפך להחיות "משהו שלילי" אצלה הרי ברוב הספרים שלנו הגבר הוא זה ששוכב עם כל אחת שיש לה רגליים וזה בסדר, כי הוא פלייר שעוד לא מצא את האחת, אבל בספר הזה, בגלל שזו בחורה שמתנהגת כך, זה נראה כאילו זה לא בסדר ולא הגיוני (גם התגובות על הספר הצביעו שהיא קלה) וגם מהכתיבה זה לפעמים נראה שהסופרת רצתה שנחשוב כך בצורה שלילית.

למרות הכל ואולי בזכות הכל, הספר היה אטבו מעולה שממש סחף אותי. במהלך הקריאה ממש מרגישים את האמוציות והתהפוכות של הדמויות. אפשר להזדהות עם קולום הכומר האירי שסה"כ רצה חיים שקטים ולא היה מוכן לסערה ששמה קדנס.

הכמיהה האסורה הועברה כל כך יפה בספר. הרצון שלו אליה וההלקאה העצמית. הרצון שלה אליו וההבנה שהפעם היא התאהבה בגבר הלא נכון.

הדמות של קולום הייתה מצוינת בעיניי. הוא היה קשוח. הוא היה קצת אכזר לעיתים והוא היה בסה"כ גבר בן 44 שחייו התהפכו.

קדנס הייתה קצת דרמטית אבל זה לא כל כך רע כי בנינו, מי לא היה דרמטי בגיל 24? הגיל שבו אנחנו כבר לא נערות אבל אנחנו עדיין לא מרגישות נשים אמיתיות.

אהבתי את האסור שבספר הזה. אהבתי את דמויות המשנה (אחות של קדנס, סאני, נשואה גם לגבר שמבוגר ממנה – הסיפור שלהם מופיע בספר הקודם).

את אמא של קדנס לא הצלחתי לעכל כל כך. העובדה שהכרתי אותה בספר הקודם בצורה נוראית וההופעה שלה בספר הזה אומנם הייתה מעט טובה יותר, עדיין לא הצלחתי לקבל אותה ב100%.

מי שאוהב רומן טאבו אסור שעמוס ברגשות ומחמם את הלב – אני ממליצה בחום!

יעל ועקנין

עצמאית, בלוגרית ותולעת ספרים

שתף סקירה

דילוג לתוכן