ראיון עם הקריין טדי המילטון

אודות הקריין:

טדי המילטון ידוע בעיקר בזכות קריאתו החמה והחלקה של ספרות רומנטית וסקסית. הטון העמוק והרגוע שלו מכניס את הקורא לתוך הסיפור ומחייה את מילותיו של הסופר לחיים. ידוע ביותר בזכות עבודתו בספר הלוהט "הוא" של סרינה בואן ואל קנדי, עבודתו האחרונה הייתה להציג את כישרונו בסדרה "Men of Summer" העתידה לצאת של לורן בלייקלי. קולו של המילטון שלפעמים מתוק, לפעמים קשוח מוסיף תשוקה ולב לכל ספר שהוא מקריין.

שאלות לקריין טדי המילטון

1 – איך הגעת לקריין דווקא רומנים רומנטיים?

זו הייתה התקדמות דיי טבעית. התחלתי לקריין ספרי שמע בכללי ב2012. שנה הבאה זה יהיה עשר שנים שאני בעסק! היו שוכרים אותי לקריין ספרים שהדמות הראשית היא סוג של מושכת בצורה רומנטית. כוכב ספורט פה, חייל שם, והרבה מהביקורות הגיבו על כך שהדמות ממש מעלפת (בצורה מושכת). אבל זה לא היה עד לספר הוא של סרינה בואן (ואל קנדי) שהתחלתי להיות דמות מועדפת בקהילת הקריינים של ספרי שמע רומנים. אחרי זה הכל פשוט התחיל להמריא וטדי המילטון נולד!

2 – האם יצא לך לקריין ספרים מז'אנר אחר?

אני עדיין עושה זאת! טדי המילטון זה רק שם בדוי. קריינתי כל מיני כותרים תחת השם האמיתי שלי – אנדרו איידן. בידקו גם את הספרים האלו שעשיתי! אבל שוב, הם בדרך כלל שוכרים אותי כדמות ראשית בספר רומנטי. זה דבר מצחיק להסתתר מאחורי שם בדוי אבל זה מנהג נפוץ מכיון שאני חושב שכל אלו המאזינים או קורא ספרי רומנטיקה או אירוטיקה מכירים את גלגולי העיניים שאנשים עושים לז'אנר הזה, לפחות פה באמריקה, למרות שאני חושד שזה נפוץ בכל מקום. אז יש לזה פוטנציאל להבריח לקוחות פוטנציאלים אם הם יראו יותר מידי כותרים מהז'אנר בפורטפוליו שלי. אז טדי מקבל את כל הז'אנר הרומנטי ואנדרו מקבל את כל השאר. אני לא מתבייש לומר שטדי יותר פופולרי מאנדרו…

3 – מה הספר הכי קל / כיף שקריינת?

יש ספר חדש שקריינתי לאחרונה שנקרא Funny Business של Kayley Loring שהיה כיף במיוחד לעבוד עליו. זה היה צוות גדול של קריינים ואני חבר של כל מי שעבד שם אז זה היה ממש כיף להופיע. אני מדבר עם Emma Wilder כל השבוע רק כדי להשתטות אז באמת היה לנו כיף לעבוד על זה יחד!

4 –  מה היה הספר / דמות הכי קשה שיצא לך לקריין?

ובכן, זה קשה לענות. אני לא מתקשה לקריין יותר מידי ספרים/דמויות כיוון שככל שהם יותר מורכבים הם יותר מעניינים לקריין, כך שזהו שמחה לאומנות שלי. אבל לפעמים יש לי קושי עם הספר, לפעמים התוכן אפל מידי לתכונותיי העדינות 😊 או אני פשוט לא רוצה לפתוח את החלק האפל בתוכי כדי לבצע את הקריינות כראוי. אז זה קשה, אבל אני חייב. גם Rebecca Yarros, סופרת שקריינתי מספר ספרים שלה, היא אומנית בלגרום לי לבכות כשאני מנסה לקריין! תמיד קשה להתקדם עם הספרים שלה.

5 – מהם ההכנות שאתה עושה לפני כל עבודה? האם אתה קורא את כל הספר מראש? האם אתה עושה חזרות בקול רם לפני ההקלטה עצמה?

אני מרפרף על הספר. או לפעמים שוכר מישהו שיקרא אותו מראש כי אני רוצה לדעת כל הסודות שיש לספר, ואני רוצה לדעת תיאורים של דמויות (במיוחד תיאורים ווקאליים, נוהם, עמוק, מחוספס, מלודי) או אם יש מבטאים. אני לא רוצה להגיע לפרק 25 ופתאום לגלות שלדמות יש מבטא סקוטי כבד! ברגע שיש לי מושג כללי על הדמות, הדרך שבה היא הולכת ועל העלילה, אני מרגיש מוכן לקפוץ פנימה ולהחיות את הדמות!

6 – האם יש ז'אנר / ספר / דמות שאתה לא מוכן לקריין?

לא ממש. אמרתי קודם שיש נושאים אפלים שקשה לי לקריין אבל אני חושב שלכולנו יש פוטנציאל לכל הביטויים השונים של האנושות שיש בעולם הזה. יש נושאים לא נוחים שאני לפעמים מקריין, אבל אני אף פעם לא מסרב לעשות את זה. אני תמיד מגיע למסקנה שמישהו כתב את הספר הזה מסיבה מסוימת, ומישהו יקשיב לו מסיבה מסוימת, ואם אוכל לספר אותו, אז אעשה זאת.

 אני חושב שהדבר היחיד שאני מנסה להימנע ממנו הוא לספר ספרים שבהם הדמות הראשית היא אדם בעל צבע, אבל זה קשור לאי לקיחת עבודות מחברי הקריינים. לרוב זה קורה כדי שיחשבו על חברי השחורים או הלטינים בעבודות כשהם דורשים אדם שחור או לטיני, בעוד שכאשר האתניות של הדמות הראשית אינה מפורטת, זה פשוט כברירת מחדל לבחור אותי הלבן. אז אם האתניות של הדמות הראשית מוגדרת כשחורה או לטינית או אחרת, יתכן שזו אחת העבודות היחידות שכל כך מעטות לחברים שלי, כך עדיף שאני אזוז מהדרך , ולא אקח את ההזדמנות מהם. התעשייה משתנה כעת כך שהמוציאים לאור או בתי ההפקה יידעו שלא לשכור מישהו בגלל הגזע שלו, אבל הרבה פעמים האולפנים או המחברים העצמאים רוצים לשכור את המספרים האהובים עליהם או כאלה שלדעתם יעזרו למכור את הספר כשהשם שלהם מצורף.

7 – כמה זמן לוקח לך להקליט ספר שלם?

הנוהג הסטנדרטי הוא על כל שעתיים בהקלטת האולפן, עלינו להשלים כשעה של "שמע מוגמר", כך שצריך להקדיש כעשרים שעות להקלטת ספר של עשר שעות. הם קוראים לזה יחס 2:1. עכשיו אני לא רוצה להתרברב או משהו… אוקיי כן אני כן רוצה להתרברב, אבל יש לי קרוב יותר ליחס של 1.5:1 כשאני מקליט. אז ספר של עשר שעות בשבילי ייקח קרוב לחמש עשרה שעות … נכון? אני חושב שהמתמטיקה נכונה בזה! 🙂

8 – האם אתה עובד על יותר מספר אחד במקביל?

בעבר נאלצתי לעבוד על מספר ספרים בו זמנית. זה בדרך כלל נובע ממשהו נורא שקורה ללוח הזמנים שלי. ופתאום יש לי יותר מדי מועדים צפופים עם יותר מדי לקוחות ואני צריך להעביר להם אודיו קצת קצת למספר אנשים במקביל. זה די נורא, אבל זה בעצם כמו שיש לך שתי משרות חלקיות, אתה עובד באחת בבוקר והשני בערב. כל עוד אתה נותן לעצמך הפסקות טובות לאורך כל היום זה לא כל כך נורא!

9 – מהו הז'אנר שאתה אוהב לקרוא בזמנך הפנוי?

אני מעריץ גדול של פילוסופיה וסוציולוגיה. האהוב עלי לדעתי הוא מיתולוגיה השוואתית. תמיד הייתי מעריץ של Joseph Campbell המשווה את המיתולוגיות השונות של העולם מימי קדם ועד היום, ומצייר הקבלות לאורך תרבויות ודתות שונות לאורך זמן, מעורבב עם מחקרים של היסטוריונים, אנתרופולוגים, ארכיאולוגים ופסיכו-אנליטיקאים, מצייר תמונה יפה של מינים אנושיים וכל המוזרויות והאמונות השונות. אני לא יודע לאיזה ז'אנר הוא או אחרים כמוהו נופלים, אבל זה סוג הדברים שאני נהנה מהם בזמן שלי. למרות שבאמת הייתי צריך להתחיל את התשובה הזו עם "זמן פנוי? מהו המושג הזה, זמן פנוי, שאת מדברת עליו?"

10 – האם יש סופר שאתה אוהב במיוחד?

אני אוהב לעבוד עם סופרת בשם לורן בלייקלי. היא סופרת מלאת דרייב ומהנה, שלוקחת גם את ספרי השמע שלה ברצינות רבה. אז בעבודה איתה יש תחושה של הפקה הוליוודית. אבל התחלתי לבנות חברויות אמיתיות עם הסופרים איתם עבדתי, לורן הוא אחד מהם. שאלתי את Kayley Loring לייעץ בנוגע לפרויקט שאינו קשור לחלוטין לספרי שמע. יצאתי לארוחות קבוצתיות עם סופרים כמו סרינה בואן, רק כדי לבלות ולהתעדכן לפני אירוע כלשהו, אז יש לי קבוצה טובה של סופרים שאני אוהב במיוחד, אבל אני חושב שבחירה באחד תהיה כמו לבחור מי החבר הכי טוב שלך! אני מסרב! 🙂 

יעל ועקנין

עורכת ספרותית, בלוגרית ותולעת ספרים

שיתוף

דילוג לתוכן