ראיון עם הקריינית מקסין מיטשל

אודות הקריינית

מקסין מיטשל היא קריינית עטורת פרסים של למעלה מ-500 ספרי אודיו. היא נלהבת מבעלי חיים, טיולים, קפה, בקבוק יין טוב, מאפים טריים וסיפורים נהדרים. היה לה ילדות ניידת, היא עברה כל שנתיים (זה הקנה לה את ההזדמנות לפגוש אנשים מרקעים רבים ושונים) שהיא לא תחליף בשום דבר. היא עדיין מקבלת את החשק הזה להמשיך לזוז, אבל עכשיו היא זוכה לעשות את זה כל יום בספרים.

שאלות לקריינית מקסין מיטשל

1 – איך הגעת לקריין דווקא רומנים רומנטיים?

הספר הראשון שלי שקריינתי דווקא היה רומן! התחלתי את קריירת הקריינות שלי לפני קצת יותר מעשור. גרתי בניו יורק, עבדתי מחוץ לברודווי כשחקנית במה וכברמנית, ובמזל הגיע לי אודישן לקריין ספרי שמע באולפני Audible. הם נתנו לי את הספר הראשון שלי באותו יום!

2 – האם יצא לך לקריין ספרים מז'אנר אחר?

קריינתי ספרי תעלומות וספרי מתח, וגם קצת ספרי עיון.

אחד החלקים האהובים עליי בקריירה הזו הוא שאני יכולה לעשות כל כך הרבה דברים שונים; אף יום בתא ההקלטה אינו אותו דבר!

3 – מהו הספר הכי קל / כיף שקריינת?

הכי כיף? ובכן, בדיוק סיפרתי את Tapped by the Rockstar מאת כריסטינה

הובלנד. זה ממש ממש מצחיק. יש זקנות שובבות במוסד לדיור מוגן, התלוצצות מסורבלת מתוקה בין שתי דמויות ראשיות נהדרות, ושיר ויראלי על גבינה. זה היה פיצוץ להקליט.

4 –  מה היה הספר / דמות הכי קשה שיצא לך לקריין?

עבדתי על הספר Sacrifice מאת אדריאנה לוק בדואט עם ג'ו ארדן. אדריאנה היא סופרת כל כך פנטסטית. היא מציירת את העולמות שלה בצורה כל כך חיה, והדמויות שלה באמת תופסות אותך, אבל אני חושבת שבמיוחד בגלל שהקלטנו את סצינות היחסים המרכזיות באותו זמן, הקשבנו אחד לשני. כמו כן, (TW – אזהרת טריגר) אחד מהסיפורים עוסק במחלת ילדות, והייתי שקועה בדמות האמא (ואני אמא) אז היו הרבה דמעות.

5 – מהם ההכנות שאתה עושה לפני כל עבודה? האם אתה קוראת את כל הספר מראש? האם אתה עושה חזרות בקול רם לפני ההקלטה עצמה?

אני קוראת את הספר במהירות כמעבר ראשון לסריקת מיקום, דמויות, תיאורים פיזיים וקוליים, מבטאים, וכדי לקבל תמונה כוללת של קו העלילה. אחר כך אני משתמשת במונחי חיפוש ספציפיים כדי לוודא שלא התעלמתי מכלום. כשאני מתחילה להקליט, זה די נורמלי עבורי לקריין את הפסקאות הראשונות כמה פעמים לפני שאני מרגישה שיש לי את הטון הנכון.

6 – האם יש ז'אנר / ספר / דמות שאתה לא מוכן לקריין?

לא אספר הסכמה מפוקפקת או סצנות ללא הסכמה.

7 – האם אי פעם "לקחת" על עצמך משהו מדמות שסיפרת? זה יכול להיות עצה, תכונה, הרגל…?

אני אוהב לכתוב שורות שמהדהדות מספרים שקריינתי. הנה מנטרה מתוך ספר שאני עובדת עליה עכשיו: "הקסם שלך הוא בייחודיות שלך. מצא את האנשים שרואים את האור שלך."

8 – האם את עובדת על יותר מספר אחד במקביל?

אני בדרך כלל מכינה (קורא ורושם הערות) כמה ספרים בכל פעם תוך כדי הקלטת ספר אחר. אני מנסה לתזמן את עצמי כדי שלא אצטרך ללכת הלוך ושוב בין קריינות של שני ספרים שונים בתא כי אני מרגישה שזה שובר את תנופת הסיפור. אני יודעת שקריינים אחרים יכולים לעשות את זה, אבל אני מרגישה שהמוח שלי הופך לחדר אחסון עמוס כשאני מנסה.

9 – מהו הז'אנר שאת אוהבת לקרוא בזמנך הפנוי?

אני מאוד אוהבת ספרים. אני אוהבת ריאליזם קסום בסיפורת, וסאטירה. אני אוהבת היסטוריה וביוגרפיות. גדלתי וקראתי את ספרי המדע הבדיוני והפנטזיה של אבא שלי (ובאמת כל דבר שיכולתי לשים עליו יד). בסופו של דבר אין לי הרבה "זמן פנוי" לקריאה מכיוון שכל כך הרבה מהספרים שאני קוראת הם ספרים שאני מתכוננת להקליט, כך שרוב הקריאה "בשביל ההנאה" שאני עושה כעת הם

חיבורים קצרים וסיפורים בכתבי עת מכיוון שאני יכולה לצרוך אותם בקטעים.

10 – האם יש סופר שאת אוהבת במיוחד?

יש לי כל כך הרבה סופרים שממש התמזל מזלי לעבוד איתם ולהתרגש כל כך כשאחד מהספרים שלהם מגיע אלי: CD Reiss, Serena Akeryod, Nadia Lee, Melanie Moreland, Kathryn Nolan, Vi Keeland and Penelope Ward, Kate Stewart , Meghan Quinn… יכולתי להמשיך אבל עכשיו זה פשוט מרגיש כאילו אני נושאת נאום קבלה ואני הולכת לשכוח להודות למישהו. אני זוכה לספר סיפורים לפרנסתי ויוצא לי לעבוד עם כמה סופרים מדהימים. אני אשאיר את זה בזה!

יעל ועקנין

עורכת ספרותית, בלוגרית ותולעת ספרים

שיתוף

דילוג לתוכן