קולו של ארצ'ר - מיה שרידן

תקציר:

כשברי פרסקוט מגיעה לעיירה הישנונית פליון, השוכנת על שפת אגם במדינת מיין, היא מקווה, כנגד כל הסיכויים, למצוא שם את השלווה לה היא נזקקת.

ארצ'ר הייל הוא מתבודד. הוא שומר בתוכו זכרונות קשים אותם אינו חולק עם איש, חי את חייו כבלתי נראה וכבלתי נשמע.
כבר ביום הראשון של ברי בביתה החדש, נקשרים חייה בחייו של ארצ'ר, ודבר לא יהיה עוד כשהיה.

'קולו של ארצ'ר' הוא סיפורה של אישה הכבולה לזיכרון של לילה איום ושל גבר שאהבתו היא המפתח לשחרורה. וסיפורו של גבר דומם החי בכאב מתמיד והאישה שעוזרת לו למצוא את קולו.

הסקירה שלי:

את הספר הזה רכשתי מזמן וגם קראתי מזמן. זה ספר שהיו עליו המון המלצות ברשת וקראתי אותו עוד לפני שהקמתי את הבלוג שלי אבל אני רואה שהוא ממשיך לככב ברשת ולכן החלטתי לעשות לו סקירה (עדיף מאוחר מאשר אף פעם, לא?)

אז הספר מספר על ברי אשר מגיעה לעירייה שקטנה השוכנת על שפת אגם. היא מתגוררת בבית חדש על שפת האגם המרגיע ומסתגלת לחיים חדשים במקום חדש שבו היא לא מכירה אף אחד.
ברי מכירה חברים חדשים ואפילו את ארצ'ר המתמודד התימהוני שכולם מתרחקים ממנו.

אני מניחה ששמתם לב כמה קצר הוא התקציר. כמה שהוא כמעט ולא מפרט כלום ועדיין משהו בו מושך מאוד.
כבר בתקציר רואים שלא מדובר בגבר החזק והעשיר אשר מחליט שאינו יתאהב בחיים ואיכשהו נופל שדוד לרגליה של הגיבורה המזדמנת.

כאשר ברי נתקלת בארצ'ר היא מנסה לשוחח איתו ולא מבינה מדוע אינו עונה בחזרה.
כשהיא מבינה שהוא אילם, היא מנסה להתנצל ולשוחח איתו בדרכו ומגלה שהוא אדם שהתבודד לא מרצון ושכל העירייה הפנתה לו גב.
לאט לאט ברי מתקרבת לארצ'ר ומגלה את האדם שאף אחד לא טרח לראות. היא לומדת על עברו ועל חייו ותוך כדי המסע לנפשו, היא נותנת לו להיכנס לנפשה שלה.

ברי בורחת מעברה ומתקשה לבטוח באנשים וכך גם ארצ'ר – כאשר הם ביחד הם מרגישים שהם יכולים להתגבר על הכל.

הסיפור הזה הוא סיפור נוגע ללב המספר על בחור אמיץ שלא מתגאה ולא מתרברב בדברים שעשה או לא עשה וכאשר כולם מפנים לו עורף, הוא קצת מתפלא שיש אחת שכן מסתכלת עליו ומתעניינת באמת שלו ובחיים שלו.
למרות שזה נראה שברי היא זו שגואלת את ארצ'ר מבדידות, לאורך הסיפור רואים שארצ'ר גם הוא זה שבא לעזרתה.

סיפור אהבה, מרגש, כואב ומיוחד בין שני אנשים כל כך שונים וכל כך דומים שלא ישאיר אף אחד אדיש.
ממליצה

שתף סקירה

Facebook
WhatsApp
Email
פרסומת
תמונה של יעל ועקנין

יעל ועקנין

עורכת ספרותית, בלוגרית ותולעת ספרים

לכל הסקירות של יעל

כל הזכויות שמורות ל YAELBOOKS

דילוג לתוכן